1. syyskuuta 2018

Koulukirjasto


13.9.2017 

Koulun kirjastoa esitellään uusille vanhemmille. Kävimme täällä miehen kanssa kertaalleen jo toukokuussa ollessamme kaupungissa asunnonhaku- ja tutustumiskäynnillä. Kirjasto teki vaikutuksen jo silloin.

Tätä kirjastoa kelpaa esitellä:

Avarat, valoisat ja raikkaasti väritetyt tilat; "oikean kirjaston" tuntu; kokolattiamatto; yli 40 000 nidettä; ei ylärajaa lainauksissa, kotiinkin voi lainata; myös vanhempien käytössä; auki joka päivä neljään saakka.

Esikoululaisille on oma alueensa (kuvakirjoja, lukunurkkaus), samoin alakoululaisille (opintosuunnielman mukaisia tietokirjoja) ja yläkoululaisille (käsikirjasto, työskentelytilaa).

Erityisesti pidän siitä, että alakoululaisista kukin luokka käy kirjastossa kerran viikossa tunnin kerrallaan. Kirjastotunnilla on oma paikkansa lukujärjestyksessä. Tuntien aikana kirjastohenkilökunta pitää lukutuokioita, ja oppilaat tekevät omia löytöretkiään kirjaston tarjontaan.











Myös omassa koulussani oli kirjasto, pienen pieni huone, pinta-alaltaan ehkä n. 4 neliötä... Sen lisäksi kirjastoauto kävi koulun pihassa. Ahmimisiässä kirjastoautosta tuli lainattua ainakin kaikki Tiina- ja Lotta-kirjat, Viisikot ja SOS-kirjasarja.

Kirjastoauto vierailee samaisessa koulussa yhä perjantaisin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...