1. lokakuuta 2018

Elena Ferranten Napoli-sarja



11.1.18

Kuten niin moni muu, minäkin olen koukussa Elena Ferranten Napoli-sarjaan.

Löysin kirjat hieman jälkijunassa, ystävän suosituksesta (kiitos, Päivi!) joten minulla oli onni lukea eka ja toka osa miltei samaan soittoon. Jälkimmäisen luin Suomessa joululomalla, ja toinen osa oli minusta, mikäli mahdollista, ensimmäistäkin koukuttavampi.

Kolmatta osaa on moni lukijabloggaaja kehunut edellisiäkin loistavammaksi. Samoin on tehnyt Jhumpa Lahiri, yksi suosikkikirjailijoistani, joka kehuu kolmannen osan maasta taivaisiin. ”Kolmas osa räjäyttää pankin”, hän kertoo.

Kolmas osa on nyt suomennettu! Ja mies on sopivasti työmatkalla Suomessa! Tuliaisia luvassa!

Kirjoja suositellut ystäväni on malttamattomana jo lukenut sarjan neljännen eli päätösosan englanniksi ja kertoo, että "tarina on loppuun saakka laatukamaa". Neljännen osan suomennos saataneen tämän vuoden marraskuussa. Yritän jaksaa sinnitellä sinne saakka, sillä Helinä Kankaan suomenkielistä tekstiä on ollut ilo lukea, ja juuri hänen tekstinsä kautta Napoli ja päähenkilöt ovat minulle esittäytyneet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...