1. lokakuuta 2018

Hanseatic Help ja Dominik Bloh




27.1.18

Andrean kanssa Hanseatic Helpissä kuuntelemassa Dominik Bloh'ta.

Hanseatic Help on voittoa tavoittelematon organisaatio, joka sai alkunsa muutama vuosi takaperin, kun Saksaan ja Hampuriin saapui lyhyessä ajassa valtava määrä turvapaikanhakijoita, joilla ei ollut mukanaan mitään. Joukko vapaaehtoisia ryhtyi kiireellisesti keräämään vaatelahjoituksia. Hampurilaiset ojensivat auttavan kätensä, ja lahjoituksia tuli  hallillinen.

Tarvittiin organisoidumpaa toimintaa; syntyi Hanseatic Help. Toiminta on sittemmin laajentunut siten, että avustuskohteita ovat paitsi turvapaikanhakijat myös esimerkiksi asunnottomat, turvakodit, kriisikohteet maailmalla sekä muuta kipeästi avustusta kaipaavat tahot.

Hanseatic Help myös pelasti Dominik Bloh'n kadulta. Bloh oli katunuori, lapsesta saakka kaduilla majaillut, jonka piti elämän syrjässä kirjoittaminen. Hanseatic Helpistä hän löysi mielekästä tekemistä, ja elämä alkoi vähitellen kiilata takaisin raiteille.

Viime vuonna Bloh kokosi kadulla kirjoittamansa elämäkerraksi, keri auki kaiken kadulla kokemansa. Tänään hän luki otteita otteita kirjastaan Unter Palmen aus Stahl (2017).

Olin lukenut kirjan etukäteen, joten tiesin mitä oli tulossa.

Koskettava tarina. Sympaattinen kaveri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...