18. lokakuuta 2018

Jussi - Mein skandinavisches Krimi-Buch-Café



1.10.2018

”Mutta suuri kirjakauppa – se on kokonainen oma maailmansa. Ahnein silmin ja kasvot pakostakin kuumottaen seuraan pitkiä pöytärivejä, katseeni pyyhkii kansia ja etsii tuttuja nimiä ja väkisinkin kohoaa ajatuksiin pieni kaihomielen väre, kun tajuan, mite äärettömän paljon työtä, hellittämätöntä uurastusta, toiveita ja pettymyksiä on kasattu noille pöydille. Valikoin kirjoja ja tiedän, että ne voivat muutamiksi katoaviksi hetkiksi kylläisinä joulupyhinä muuttaa elämäni rikkaammaksi kuin ennen ja taata minulle voimakkaan unohduksen kaikesta siitä, minkä tahdon unohtaa.”

Noin kirjoittaa Mika Waltari tarinassaan Kirjailijan joulu (WSOY; Joulutarinoita, Porvoo 1985. Toimittaneet Rudy de Casseres, Raimo Salomaa. Kuvitus: Hannu Taina).

Kirjakaupat ovat ihania; ne vetävät puoleensa. Lomilla löytyy helmiä, kuten Bolognassa kolmikerroksinen ravintolakirjakauppa, jonka yksi seinistä on ennen kuulunut koristeelliselle kirkolle.

Hampurissakin on erikoisia kirjakauppoja, kuten Jussi  Mein skandinavisches Krimi-Buch-Café, missä eilinen tapahtuma järjestettiin. Kauppa on erikoistunut pohjoismaisiin dekkareihin ja pohjoismaiseen lastenkirjallisuuteen. Wallanderit, Peppi Pitkätossut, Muumit, Tatut ja Patut – täältä ne löytyvät, saksankielisinä.

Ihanaa kivijalkamyymälää ja kahvilaa pyörittää itsenäinen yrittäjä, nainen, joka toteuttaa unelmaansa. Kirjakauppa on myös kahvila, jonka leivonnaiset omistaja leipoo itse paikan päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...