8. lokakuuta 2018

Kolme ajatusta kesäkuulta




Kesäkuu 2018

Syksyn Harbour Front Festivalin, sen kuukauden kestävän kirjallisuustapahtuman, ohjelma ja aikataulut ilmestyivät. Ian Mc Ewan lokakuussa Elphin Suuressa salissa! Istun ruudun ääressä, minuutit kuluvat... Ja sitten liput tulevat myyntiin. Nappaan hyvät paikat.

BDÜ:n jäsenyys myönnettiin alkukesästä pitkällisen odottelun jälkeen. Alan saada yhteydenottoja ja työtarjouksia varsin pian jäseneksituloni jälkeen ja listoille päästyäni. Mietin, olisinko jo Suomesta käsin voinut liittyä jäseneksi? Jäsenlistoilla näkyy myös Suomessa asuvia kääntäjiä. Paluumuuttajia?

Luen suomalaista kirjaa, jonka sain lahjaksi kirjan saksantajalta. Lukukokemus on jotenkin tavallista intiimimpi, sillä suomentaja on tehnyt sivuille henkilökohtaisia lyijykynämerkintöjään. Miltei jokaisen merkinnän kohdalla jään pohtimaan, mikä kyseisessä kohdassa on saksantajaa askarruttanut. Vaihtoehtoja on paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...