8. lokakuuta 2018

Kesäloma töissä – ja Arkadia International Bookshopissa


7.7.2018

Kesälomalla Suomessa, melkein viisi viikkoa putkeen. Erikoinen kesä. Lämpömittari kipuaa jatkuvasti kolmenkymmenen paremmalle (?) puolelle. Vinttikämpässä Pohjanmaalla on kuuma, avonainen ikkuna ei tuo helpotusta yölläkään. Ilma seisoo.

Paljon töitä. BDÜ-jäsenyyden vaikutukset näkyvät taas: Joudun myymään eioota. Vakikääntäjät taitavat lomailla. Yksi käännöstoimistoista on vitsikkäällä tuulella: "Laske vähän hintojasi niin saat vielä enemmän käännettävää." Auta armias.

Ehdin lukeakin: Affinity Konarin Elävien kirjan (suomentanut Hanna Tarkka), Eeva-Kaarina Arosen Eddan ja Tommi Kinnusen Neljäntienristeyksen. Kinnusen lukee äitinikin – ja löytää kirjasta tuttuja.

Helsingin päässä ehdin vihdoin Arkadia International Bookshopiin. Olen kaivannut Suomeen olohuonekirjakauppaa, ja huomaan heti, että Arkadiassa on kuin kotonaan. Ulkomailla vastaavia on paljon. Kissa kirjakaupassa on normaalia (Arkadiassa on koira), samoin se, että kaupassa myydään pelkästään lastenkirjoja (Arkadian kokoelma on nimensä mukaisesti kansainvälinen). Kirjakauppa voi sijaita entisessä kappelissa – tai sitten kirjakaupan sisällä voi olla kappeli. Arkadiassa on. A. on antikvaarinen kirjakauppa, joten sieltä voi löytää mitä tahansa, kaikki on hyvässä järjestyksessä. Tapahtumakalenteri näyttää kiinnostavalta sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...