8. toukokuuta 2019

Ich werde weiter tanzen, laulaa Tina Turner


5.3.2019

Hampuri on musikaalikaupunki, ja eilen ensi-iltaan tuli Das Tina-Musical, joka kertoo Tina Turnerin tapahtumarikkaan elämän. Ennakkoon lippuja myytiin yli 150 000! 

Lehti uutisoi, että esitys on vaikuttava, kunnon show, ja pääosanesittäjä saa vuolaat kehut kaikilta tahoilta. Yksi asia kuulijoita kuitenkin hämmentää: osa kappaleista, ilmeisesti melko iso osa, on saksannettu musikaalia varten, ja ne lauletaan saksaksi. Otsikon Ich werde weiter tanzen on yhtä kuin Private dancer. We don't need another hero on kuulemma Wir wollen keine neuen Helden. Hämmentävää on se, että tuttujen alkutahtien soidessa kappaletta alkaa tavallaan jo laulaa mielessään, ja sitten seuraakin jotain aivan tuntematonta. Englanninkielisten kappaleiden parissa on kasvettu vuosikymmenet.

Hämmennys ei kuitenkaan kasva ärtymykseksi, sanovat, sillä kokonaisuus toimii. Ja varsinkin eilen paikalla olisi ollut mahtavaa olla - itse Tina Turner astui lavalle esityksen jälkeen! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...