15. syyskuuta 2018

Lukupiiri


7.11.17


Osallistuminen lukupiiriin on kiinnostellut jo muutaman vuoden ajan. Sellaisia olisi ollut tarjolla ainakin omassa lähikirjastossani ja kirjamessujen yhteydessä. 

Koulun puitteissa tarjoutui jälleen uusi mahdollisuus. Pitkään vatvoin tätäkin. Kysyi uskallusta lähteä keskustelemaan englanniksi tuntemattomien kanssa ja vieläpä arasta aiheesta: vanhemmuudesta, joka tunnetusti herättää kärkkäitä mielipiteitä. Olin sopinut ystäväni Andrean kanssa, että "minä menen jos sinäkin” – yhdessä olimme sparranneet toisiamme. Ja eikös Andrea sairastunut!

Lukupiirin vetäjänä toimii yläkoulun rehtori, karismaattinen mies, jonka varmat mielipiteet ja omiani vastaavat arvot ovat tehneet viime kuukausina vaikutuksen. Minä, introvertti, uskaltauduin mukaan.

Lukupiiri kokoontui eilen ensimmäistä kertaa. Meitä äitejä taisi olla paikalla kahdeksan tai yhdeksän. Joukko erimaalaisia naisia, joista kaikilla on lapsi tai lapsia yläkoulun puolella. Olimme etukäteen lukeneet Jessica Laheyn kirjasta The Gift of Failure (How the best parents learn to let go so their children can succeed) osiot Introduction, Chapter 1 – Failure: A most valuable parenting tool ja Chapter 2 – Learning from failure: Teaching kids to turn mistakes into success.

Oma roolini oli tarkkaavaisen kuuntelijan. En saanut suutani auki eläväisten korsikalaisten ja amerikkalaisten edessä! Hävettää.

Jotenkin aavistelen, että kirja ei ole paras mahdollinen valinta lukupiirikirjaksi, niin tärkeä kuin aihe onkin. Keskustelu kiertyi väkisin sivuraiteille ja meni toistamiseen siihen, että yksi äideistä neuvoo toista siinä, miten olla paremmalla tavalla vanhempi. Rehtori joutui toistamiseen kommentoimaan, että ”tämä olisi aihe aivan toisenlaiseen kirjaan” tai ”palataanpa varsinaiseen aiheeseen”...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...