29. helmikuuta 2020

Kirjakauppa olohuoneena




Rakastan lukemista ja rakastan matkustelua. Varsinaisia matkamuistoja en ole hankkinut vuosikausiin; matkamuistojani ovat valokuvat kirjakaupoista sekä lukuisat mukaan tarttuneet kirjat.


On syytä murehtia sitä, että kummallekaan – lukemiselle tai matkailulle – ei tarjoudu riittävästi mahdollisuuksia. Aikaahan tarvittaisiin määrättömästi!

Kutsuvia lukunurkkauksia, kodikkaita mattoja, kehräävä kissa, makeisia kahvipöydällä, kahvia, musiikkia, taidetta, värikäs lastenosasto… Ulkomailla on ihania, kutsuvia kirjakauppoja, joissa kävijän viihtyisyyteen on panostettu hurjasti. Missä ovat Suomen vastaavat paikat? Tiedätkö? Luulen että sellaisia kyllä löytyy. Ilmianna ihana suomalainen kirjakauppa – lähden sinne oitis!

Kaikille eri tavoin ihanille kirjakaupoille yhteistä on se, että kävijä saa kaikessa rauhassa selailla ja lueskella kirjoja ja viettää paikassa aikaa. Toki puodinpitäjän tavoite on kaikkialla sama, saada myyntiä, mutta erityisestä paikasta kirjan ystävä saa mukaansa muutakin hengenravintoa kuin itse kirjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi unohtui pitkiksi ajoiksi. Kävi jopa niin, että unohdin alustan salasanan, enkä jaksanut ruveta selvittelemään asiaa ennen kuin ny...